Linzensoep

Doen met wat je in huis hebt, levert vaak leuke en lekkere gerechten op. Vandaag resulteerde het in een grote pan overheerlijke linzensoep.

Wat ging er in?

1 flinke ui
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
2 liter water
2 el bouillonpoeder
500 gram groene linzen
2 aardappels
circa 100 gram worteltjes
2 rode puntpaprika´s
1 rookworst
een blikje maïs, 300 gr
handje gedroogde bladpeterselie (of neem verse peterselie)
paar draaien peper uit de molen
2 el aardappelzetmeel



Recept:
Fruit de ui en bak hem glazig in de zonnebloemolie. Laat de ui niet verkleuren. Hak de knoflook fijn en voeg die bij de uisnippers. Doe na een paar minuten het water erbij en roer er met een garde twee eetlepels bouillonpoeder door. Voeg de groene linzen toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles 10 minuten zachtjes koken. Schil intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe en zet de kookwekker weer op 10 minuten. Snijd intussen de worteltjes en de puntpaprika´s fijn.



Voeg de gesneden groenten toe. Snijd de worst in plakjes en voeg die als laatste samen met maïs en peterselie toe. Breng op smaak met een paar draaien peper uit de molen. Als de soep wat aan de dunne kant is, bind hem dan met twee eetlepels aardappelzetmeel (losgeroerd in 2 el water) en verwarm de soep nog even goed door. Eet smakelijk!